Hjem » Uncategorized » Minnetreff på Nedre Gausen

Minnetreff på Nedre Gausen


Vestfold Døveforenings historielaug hadde arrangert et minnetreff på Nedre Gausen lørdag 11. februar 2012 som varte fra kl tolv og avsluttet kl fem.
Treffet var åpent for alle og rundt 50 personer møtte opp. De alle fleste var tidligere elev fra Holmestrand døveskole/Nedre Gausen skole.
Jim Vold (ansatt på Nedre Gausen) viste gamle filmer (fra 1950- til 1980-årene) og gamle/nyere bilder fra Holmestrand døveskole / Nedre Gausen skolen
. Han hadde også forelest om historien til denne skolen som startet i 1881 og vil bli avviklet i 2014.
Oddvei Irene Haugen informerte om hennes kommende boken om elevenes opplevelser på døveskoler fra 1940-1970-årene
. Boken vil bli ferdigtrykket i mars-måned. Mange ønsket å kjøpe slike bøker og det skulle undersøkes om bøkene var mulig å få kjøpt eller ikke

inability, for at least 3 months duration, to achieve and/or cialis online – Oral sildenafil.

. Disse bøkene var ment å deles til hørselshemmede elever som går på skoler (enten i døveskole eller intregrert på vanlige skoler)
.
Noen medlemmer i historielauget var flinke med å lage kaker, vafler, kaffe og te. Det var mulig å kjøpe ferdigbestilt pizza og brus utpå dagen.
Mange fremmøte koste seg veldig under treffet og benyttet tiden også til sosial prat om gamle dager og noen viste andre sine bilder fra sin tid.
Det var et godt salg av lodd til loddtrekning og mat på dette treffet
.
Mange ønsket å gjenta flere slike minnetreff i de nærmeste år og at de ville ta med bilder/film til neste gang. Noen ønsket at det kunne også arrangere lignende i Oslo også – da eldre folk ikke har helse til å reise langt til Holmestrand.

Dersom noen av dere som var med på dette treffet og hadde tatt noen bilder, kan dere være vennligst sende bilder til Jim Vold (til å sette inn i VDF.no og til historielaugets arkiv).